همه چیز درباره ایرانیان کالیفرنیا و زندگی در این ایالت
ایرانیان کالیفرنیا • زندگی در کالیفرنیا • ایالت کالیفرنیا
اگر کالیفرنیا یک کشور مستقل بود، میتوانست لقب یازدهمین اقتصاد بزرگ جهان را به یدک بکشد. کالیفرنیا بزرگترین ایالت ایالات متحده آمریکا از نظر تولید ناخالص داخلی و سومین ایالت بزرگ آمریکا از نظر وسعت است که همین موارد میتواند عظمت و گسترده بودن این ایالت را ثابت کند.
“جمهوری کالیفرنیا” به اندازه کافی بزرگ است که میتواند به تنهایی یک کشور باشد و از نظر گردشگری، اگر یک کشور به تنهایی بود، به خوبی به عنوان یکی از پنج مقصد برتر گردشگری جهان شناخته میشد. کالیفرنیا متنوعترین زیست محیط را در میان ایالتهای آمریکا دارد که همین موضوع باعث ورود مهاجران و توریستهای بسیار به این منطقه شده است. بلندترین نقطه در 48 ایالت مجاور، کوه ویتنی، و همچنین پاییترین نقطه در آمریکای شمالی یعنی دره مرگ در این ایالت قرار دارند.
این ایالت حیات وحش بسیار متنوع و البته خیرهکنندهای دارد و علاوه بر آن دیزنی لند، سیلیکون ولی و پالم اسپرینگز را نیز در خود جای داده است.
ایرانیان سهم بزرگی در جامعه مردم کالیفرنیا دارند و بسیاری در این ایالت مشغول کار، تحصیل و زندگی هستند. در این مقاله با ما همراه شوید تا بیشتر درباره این ایالات و همچنین زندگی ایرانیان در این ایالت بدانید.
لیست ایرانیان کالیفرنیا
ایرانیان در این شهر در مشاغل مختلف مشغول به کار هستند و حتی بسیاری این شهر را برای تحصیل انتخاب میکنند. برخی از مهمترین مشاغلی که میتوان در این ایالت پیدا کرد و صاحبان این عناوین ایرانی باشند، عبارتاند از:
- مشاور املاک ایرانی در کالیفرنیا
- دکتر ایرانی در کالیفرنیا
- دندان پزشک ایرانی در کالیفرنیا
- روانشناس ایرانی در کالیفرنیا
- وکیل مهاجرت ایرانی در کالیفرنیا
- رستوران ایرانی در کالیفرنیا
ایالت کالیفرنیا
کالیفرنیا، بزرگترین و البته پرجمعیتترین ایالت آمریکا به شمار میآید. این ایالت در 9 سپتامبر 1850 به عنوان سی و یکمین ایالت اتحادیه پذیرفته شد و در اوایل دهه 1960 پرجمعیتترین ایالت ایالات متحده بود. هیچ نسخهای از منشا نام کالیفرنیا به طور کامل پذیرفته نشده است، اما محتملترین ادعا این است که از یک رمان اسپانیایی اوایل قرن شانزدهم، Las sergas de Espandián (“ماجراهای اسپلندیان”) گرفته شده است که یک بهشت را توصیف میکند. کالیفرنیا، جزیرهای پر از طلا و سنگهای قیمتی است. تأثیر مهاجران اسپانیایی قرن 18 و 19 در معماری و نام مکانها در کالیفرنیا مشهود است و پایتخت این ایالت ساکرامنتو است.
کالیفرنیا از شمال به ایالت اورگان ایالات متحده، از شرق به ایالتهای نوادا و آریزونا، از جنوب به ایالت باجا کالیفرنیای مکزیک و از غرب به اقیانوس آرام محدود میشود. از ساحل بارانی شمالی تا صحرای خشک کلرادو در جنوب و از دریای مدیترانه مرکزی و جنوبی تا فلات آتشفشانی شمال شرق دور، کالیفرنیا را به سرزمینی با تضادهای زیست محیطی تبدیل کرده است. همانطور که گفتیم، بالاترین و پایینترین نقاط در 48 ایالت همجوار آمریکا به ترتیب در ایالت کالیفرنیا هستند – کوه ویتنی و دره مرگ. قله سیرا نوادا در کالیفرنیا، یکی از رشته کوههای اصلی آمریکای شمالی است.
ماهیت سیال زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ایالت – که عمدتاً با هجوم مردم از ایالتها و کشورهای دیگر شکل گرفته است – برای قرنها کالیفرنیا را به آزمایشگاهی برای آزمایش شیوه ای جدید زندگی تبدیل کرده است. جمعیت کالیفرنیا که بیشتر در امتداد سواحل متمرکز شده است، شهرینشینترین مردم در آمریکا هستند و بیش از سه چهارم مردم این ایالت در مناطق شهری لس آنجلس، سانفرانسیسکو و سن دیگو زندگی میکنند. علیرغم شهرنشینی و از دست دادن زمینهای کشاورزی و زراعی، کالیفرنیا همچنان در تولید محصولات کشاورزی پیشتاز این کشور است. پارکهای ملی واقع در سراسر این ایالت به حفظ طبیعت و منابع طبیعی اختصاص داده شده است.
ایرانیان کالیفرنیا
سرخپوستان کالیفرنیا، ساکنان اصلی این ایالت، اکنون درصد کمی از جمعیت را تشکیل میدهند اما سرعت رشد آنها بالا است. در قرن نوزدهم، هزاران نفر از بومیان کالیفرنیا از طریق اعمال قوانین ضد ولگردی به بردگی گرفته شدند. تعداد مشابهی در جریان حملات دولتی کشته شدند. تا سال 1880 تنها حدود 15000 سرخپوستان کالیفرنیا باقی مانده بودند، که حدود نه دهم از جمعیت آنها کاهش یافته بود. در طول قرن بیستم، جمعیت در ایالت افزایش یافت و جوامع بومی آمریکا درگیر انواع فعالیتهای حمایتی و فرهنگی شدند. در طول جنگ جهانی دوم، صنایع و فعالیتهای نظامی این ایالت رشد کرد و مردم را از سراسر کشور جذب کرد. این عوامل باعث شد بسیاری از بومیان آمریکا از سایر نقاط ایالات متحده به این ایالت نقل مکان کنند. در اوایل قرن بیست و یکم، کالیفرنیا دارای بزرگترین جمعیت بومی آمریکا در ایالات متحده بود که اکثریت قریب به اتفاق آن در مناطق شهری ساکن بودند.
اولین مهاجران کالیفرنیا بیشتر کشاورزان غرب میانه با تبار اروپایی بودند. پیدایش طلا در سال 1849 ترکیب جمعیت را تغییر داد زیرا صدها هزار جوینده طلا از سراسر ایالات متحده و سایر کشورها وارد این ایالت شدند. در سال 1850 بیش از نیمی از مردم کالیفرنیا در دهه 20 زندگی خود بودند و معمولاً مرد و مجرد بودند. تنها چند صد چینی در سال 1850 در این ایالت زندگی میکردند، اما دو سال بعد از هر 10 نفر یک نفر چینی بود. نبود کارگر، باعث شد که کارگران ایرلندی برای ساخت و ساز راه آهن در دهه 1860 وارد این ایالت شوند. ایرلندیها، فرانسویها و ایتالیاییها بیشتر در سانفرانسیسکو مستقر شدند. هنگامی که لس آنجلس در پایان قرن نوزدهم شروع به رشد کرد، تعداد زیادی مکزیکی، روس و ژاپنی را به خود جذب کرد، اما تعداد مهاجر غرب میانه بسیار بیشتر از هر کجای دیگر بود.
در آغاز قرن بیستم، تبعیض قومی به ویژه علیه آسیاییها شدت گرفته بود. مدارس مجزا برای آسیاییها تا سال 1936 توسط قانون مجاز شدند و تا سال 1943 بود که قانون محرومیت چین توسط کنگره لغو شد. با تشدید تبعیض علیه چینیها، ژاپنیها برای مهاجرت تشویق شدند و در سال 1900 بیش از 12000 نفر وارد کالیفرنیا شدند. آنها که بیشتر کشاورز بودند، تا سال 1920 بیش از یک دهم زمینهای کشاورزی را تحت کنترل خود درآوردند، در حالی که تنها 2 درصد از جمعیت را تشکیل میدادند. لس آنجلس به مرکز جامعه ژاپنی این کشور تبدیل شد، در حالی که محله چینی سانفرانسیسکو به بزرگترین شهرک چینی کشور تبدیل شد.
مهاجرت آسیاییها به کالیفرنیا در دهههای 1970 و 1980 افزایش یافت و فیلیپینیها، ویتنامیها، میائو (همونگ)، کامبوجیاییها، لائوسیها و کرهایهای جنوبی در میان تازهواردها بودند. تا سال 1987، جمعیت آسیایی کالیفرنیا حدود 6 درصد از کل جمعیت تخمین زده شد. این تعداد در اوایل دهه 2000 به بیش از یک دهم رسیده بود. مهاجرت منجر به تشکیل مناطق بزرگ آسیایی، به ویژه در مناطق بزرگ شهری شد. برای مثال، لس آنجلس، اکنون جمعیت کرهای بیشتری نسبت به هر شهر دیگری در خارج از کره دارد.
حدود یک سوم مردم کالیفرنیا به کلیساها تعلق دارند که این نسبت بسیار کمتر از میانگین ملی است. با این حال، کالیفرنیا دارای بالاترین تراکم کلان کلیساها (کلیساهای غیر مذهبی با 2000 عضو یا بیشتر) در بین هر ایالت است. مذهب کاتولیک رومی در سانفرانسیسکو غالب است و گروههای پروتستان بنیادگرا در بخشهایی از جنوب کالیفرنیا که مهاجرانی از جنوب و جنوب غربی در آن زندگی میکنند، مستقر هستند. جامعه یهودی حدود 3 درصد از جمعیت این ایالت را تشکیل میدهد.
در این میان میزان ایرانیان مقیم در این ایالت بیشتری میزان در کل آمریکا است. امکان ندارد در یکی از خیابانهای شهرهای کالیفرنیا راه بروید و یک هموطن را در آنجا ملاقات نکنید. شهرهایی ماندد لس آنجلس و همچنین سان فرانسیکو بیشترین میان جمعیت ایرانی را در خود جای دادهاند و این جمعیت در این شهرها مشغول کار، تحصیل و گذران زندگی هستند.
زندگی در کالیفرنیا
عاشق یک منطقه جدید با آفتاب فراوان، دسترسی آسان به اقیانوس و غذاهای خوشمزه هستید؟ نقل مکان و مهاجرت به کالیفرنیا ممکن است برای شما مناسب باشد. کالیفرنیا هم از نظر وسعت زمین و هم از نظر جمعیت یکی از بزرگترین ایالتهای کشور آمریکا است، بنابراین طیف وسیعی از مکانهای عالی برای زندگی در آن وجود دارد. با این حال، کالیفرنیا یکی از گرانترین مکانها برای نقل مکان در آمریکا است، بنابراین آماده باشید که بیشتر از درآمد خود را برای نیازهایی مانند مسکن و حمل و نقل صرف کنید. در ادامه مزایا و معایب زندگی در این ایالت را بیان خواهیم کرد. ابتدا نگاهی به مزایا آن خواهیم انداخت:
- هوای مطبوع
- گزینههای تفریحی فراوان
- دسترسی آسان به غذاهای تازه و سالم
- کیفیت زندگی بالا
- فرصتهای شغلی و اقتصادی فراوان
تمام نقاط دنیا که مردم در آنها زندگی میکنند چیزهایی خواهند داشت که چندان مطلوب نیستند و کالیفرنیا نیز از این مقوله مستثنا نیست. معایب زندگی در این ایالت نیز عبارت است از:
- هزینه بالای زندگی
- بار مالیاتی سنگین
- حکمرانی مشکوک
- اثرات منفی شهرنشینی
- خطرات بلایای طبیعی
کشور | ایالات متحده آمریکا |
پایتخت | ساکرامنتو |
بزرگترین شهر | لس آنجلس |
طول | 770 مایل (1240 کیلومتر) |
عرض | 250 مایل (400 کیلومتر) |
جمعیت (2020) | 39,538,223 |
رتبه | 1 |
درآمد متوسط خانوار | 78,700 دلار |
زبان گفتاری | انگلیسی: 58.1% اسپانیایی: 28.8٪ سایر موارد: 13.1% |
EXT LINKS:
Comments are closed.